Vinter OL med nostalgi

Indrømmet, dette indlæg har ikke decideret noget med København at gøre, men så dog noget med mit otium at gøre.

Jeg kan tillade mig at stå tidligt op og se Vinter OL uden at tænke på at skulle være færdig til at komme på arbejde.

Jeg ser i øvrigt ikke så meget Vinter OL, men en disciplin elsker jeg at se: KUNSTSKØJTELØB. Det er så sjældent at denne sport vises i TV nu om dage. Det er en skam, for der er så meget nydelse ved at se det, synes jeg. Konkurrence er der, men ikke på den hårde måde – i hvert fald ikke at se. Så er der bevægelsen til musik, og som regel dejlig musik. Det er bare smukt at se på, om det er mændenes eller kvindernes løb eller isdans, eller om det er par. Det er jo en præstation. Både det at skulle danse og springe, og så med skøjter på. Tænk lige over det! Nogle gange går det også galt, og så leder man med skøjteløberen. Systemet med farvefelterne i øverste venstre hjørne af TV-skærmen gør, at det er nemt at følge med i dommernes bedømmelse, men det har jeg nu ikke så meget brug for at følge med i. Jeg nyder bar at se løberne bevæge sig til musikken. Som for eksempel nu, hvor israeleren Alexei Byuchenko løber til Griegs i Dovregubbens Hal.

Der er også en anden grund til at jeg er så glad for at se skøjteløb, tror jeg. Og det har sikkert også noget med min alder at gøre. I min barndom, hvor der også blev sendt OL i fjernsynet …. i sort/hvid … da var det forbundet med familiehygge at se skøjteløb. Vi sad og så det hele familien, nogle gange var det sikkert kun vi børn, der havde tid til det, og nok mest min søster Ellen og jeg, og måske vores nabopiger Ida og Asta, som sad i timevis og så på skøjteløbet. Det var fredeligt og roligt, ikke den travleste tid på landet. Nu kendte vi ikke til stress dengang, men det var nok ret afstressende. Det var god TV-underholdning også dengang. Og den stemning kommer ret nemt tilbage, når jeg sidder og kigger på det nu. Det bliver klart for mig, at vi havde mere tid til bare at være til dengang. Nostalgi…. ja, det indrømmer jeg gerne. Og jeg tror, at mange i min generation kan genkende det.

Jeg skal se alt det skøjteløb, jeg kan komme til. Lige nu er jeg stået tidligt op og nyder min morgenkaffe til skøjteløb fra DR2, som sender til kl. 9.00.

Jeg tillader mig at bringe et par billeder fra TV-skærmen. Det er øverst Jason Brown fra USA og nederst Donovan Carrillo fra Mexico