Travl uge efter påske

Nu er påsken ovre. Når man ikke går på arbejde mere, så er det lidt anderledes med de fridage her i foråret. Men jeg kan stadigvæk huske, at man glædede sig til dem dengang. Der er jo også lidt mere stille i samfundet som sådan i påskedagene, og det er rart nok.

Anden påskedag havde jeg mine sønner og deres familier og Farfar til morgenmad. Vi malede påskeæg, som vi altid gjorde, da jeg var barn, det kunne børnene godt lide.  Der kan godt dækkes op til ni personer i min lille stue, så vi nød morgenbordet indendørs. Bagefter gik vi ud i det gode vejr i den lille have, vi har her i andelsforeningen. Børnene begyndte at snakke mere og mere om påskehare og påskeæg. Så dem måtte vi ud at finde. Da de havde fundet dem, blev vi ude med en kop kaffe og børnene legede på legepladsen. Det var en rigtig hyggelig formiddag.

Om tirsdagen var jeg på Louisiana. Louise, som jeg kender fra kunsten og går på udstillinger med en gang imellem, var lige en smut hjemme i København og spurgte om jeg ville med på Louisiana. Det sagde jeg ja til. Jeg havde egentlig fået lidt ulyst til Louisiana, fordi jeg var der engang, hvor der var frygteligt mange mennesker. Men der var en udstilling, som lød spændende og jeg ville gerne se Louise igen. Det blev et rigtig dejligt besøg. Flere gode udstillinger og hyggelig snak med Louise. Og så var der gode gamle bekendte at se i udstillingen. Max Ernst, Freddie, Richard Mortensen og Sonja Forlov Mancoba. Louisiana og Kunsten arbejder sammen, så nu er disse værker at se på Louisiana, som jeg har “været sammen med” gennem mine 37 år på kunsten. For at komme til Louisiana herfra Lyngby skal jeg med S-tog til Hellerup og skifte til Regionaltog mod Helsingør, stå af i Humlebæk og gå en lille tur til Louisiana. Jeg har klubkort til Kunsten, som giver fri entré også til Louisiana, og ellers har jeg mit Icom kort, så jeg skal ikke betale entré. Rent udgiftsmæssigt er det altså bare togturen. Jeg skal blive bedre til at besøge Louisiana. Museet ligger så uendelig smukt ud til Øresund, så bare det at være i parken er en nydelse.

Onsdag gik med slægtsforskningsarbejde sammen med Flemming, som var i København i nogle dage. Torsdag arbejdede vi videre, og om aftenen var vi til et arrangement med Knud Romer nede i Stadsbiblioteket her i Lyngby. De har rigtig mange gode arrangementer. Knud Romer var i hopla, det var en dejlig aften.

Fredag havde Flemming inviteret på brunch, som vi fik inde på Dag H på Østerbro. Det var et skønt sted at sidde i forårssolen og dejlig mad vi fik at spise. Vi skulle med på en rundvisning på Holmens Kirkegård lige på den anden side af gaden kl. 13.30. Så vi nåede også at få en IPA inden, vi skulle jo fylde væskedepoterne op 😇. Rundvisningen var virkelig interessant. Vi så bl.a. den flotte gravsten på Troels Kløvedals grav. Mange andre kendte ligger begravet der, bl.a. Johan og Johanne Louise Heiberg. Vi så også en kæmpe gravhøj for de faldne officerer fra Slaget på Reden 1801. Kirkegården ligger på Dag Hammerskiölds Allé/Østerbrogade. Man lægger ikke lige mærke til, at der her er en kirkegård. Den er en af de ældste kirkegårde i København – indviet i 1666 – og kaldes også Skibskirkegården, fordi det var her søens folk blev begravet. Vi har stiftet bekendtskab med Holmens Kirke og kirkegården i forbindelse med vores slægtsforskning, så det var interessant at være der. Det var organisationen Kulturens Venner, der havde arrangeret rundvisningen ved historiker Morten Lander Andersen. Kulturens Venner er også på Facebook og de har flere gode tilbud, så hold øje med det, hvis I skal en tur til København eller bor i byen. Læs evt. mere om Holmens Kirkegård på Wikipedia her.

Nu havde jeg “syndet” i nogle dage og kun fået gå-motion. Så jeg tænkte lørdag morgen, at nu måtte jeg komme ud og røre mig. Så jeg spurgte, om Annette og Robert var hjemme, så ville jeg cykle op til dem i Værløse. Det var de, og jeg tog turen på cykel både ud og hjem. 17 km hver vej. Det var dejligt at komme ud i forårsluften og høre lærken trille. Annette og jeg gik en tur på landingsbanen på den tidligere flyvestation Værløse, som de nærmest har i baghaven. Her er der plads til løb og al mulig sport, og Liva er klar til at benytte sig af det. Klik på linkene, hvis I vil se videoerne.

IMG_5678

 

 

 

 

IMG_5673