Tour de France i København

I går var jeg inde i indre by fordi jeg skulle på mit frivillig arbejde på Købehavns Rådhus (en utrolig smuk bygning – også indendørs)

Så var jeg jo spændt på, hvordan det prægede gaderne, at Tour de France begynder i Danmark i år. Og allerførste rute i København. Og det må jeg nok sige, at det gør. Selvfølgelig er Rådhuspladsen præget af det, for det er jo her målet er for enkeltstarterne, som kører i dag. Der var dog ikke så meget på selve pladsen i går, men H. C. Andersens boulevarden var så småt gjort klar med tilskuerpladserne. Der holdt dog en bil fra Tour de France, som solgte merchandise, et sæt med T-shirt, nøglesnor, drikkedunk og lille taske til 200 kr. Det kunne jeg ikke stå for. Tænker jeg kan bruge trøjen når jeg træner i SATS og drikkedunken også, så det er ikke helt frås 🙂

Men ud over alle biler, storskærme og publikumspladserne og alt det praktiske fra selve Tour-organisationen, så har København bare pyntet så flot op i gaderne og i butiksvinduerne. Det synes jeg er så fint gjort. Det er en kæmpe-begivenhed, at sådan et stort og ikonisk cykelløb kommer til Danmark og kører hele tre etaper her. Det skal da markeres. Allerede ved holdpræsentationen i Tivoli fornemmede vi jo, at det er noget, som mange er glade og begejstrede for.

Festival i anledning af Tour’en
Københavns Kommune, Good Boys Agency og Sparta står for festivalen Festivelo i Fælledparken. P4 København sender derfra og lige nu hører jeg lidt om hvad det går ud på. Der er mange forskellige arrangementer for hele familien, bl.a. cykel Børnetour, dans, ansigtsmaling, Cykelmyggen Egon, Parkour osv. For de voksne er der Virtual Cycling med Fitness World, talks om f.eks. Kvinder i Cykling og hverdagscykling. Men der er meget, meget mere. Hvor er det en god idé. Se endelig hele programmet for festivalen her.

Ruten går ad Øster Allé, så der er også mulighed for at se karavanen komme forbi. Se ruteforløbet for 1. etape her.