Thorvaldsen med Folkeuniversitetet

Hver tirsdag, i alt seks gange, følger jeg Folkeuniversitetets kursus om Thorvaldsen. Vi mødes på Thorvaldsens Museum kl. 10.30, og indtil kl. 12 fortæller kursuslederen Merete Mørup om Thorvaldsen og hans arbejder.

Det er virkelig interessant at få indblik i hans arbejdsmetoder, hans teknik, hans samtid og hans motivverden. Jeg får samtidig gymnasietidens oldtidskundskab genopfrisket, for det er jo fra den græske og romerske mytologi, at han henter sine motiver. Og så er værkerne jo bare så skønne at se på.

Vi har 2 gange tilbage, og den sidste gang skal vi i Vor Frue kirke og se hans kæmpe-udsmykning med den velsignende Jesus, Dåbsenglen og de 12 disciple, som efter Jesu korsfæstelse hedder de 12 apostle, da de derefter ikke længere var elever, men budbringere. Det har jeg også lært på kurset. Jeg glæder mig rigtig meget til at se figurerne i marmor, sidste gang så vi originalerne i gips inden på Thorvaldsens Museum.

Det er svært at holde telefonen i tasken, når jeg er inde på Thorvaldsens Museum. Ikke fordi jeg skal tjekke sms, men for at tage billeder. Så der et par stykker her: