Nyåbnet Ordrupgaard

Kunstmuseet Ordrupgaard ligger knap 5 km fra, hvor jeg bor. Og det har længe været på min ønskeliste at se museet og Finn Juhls hus, som ligger lige ved siden af. Museet har netop åbnet den nye tilbygning med udstillingen af den franske samling. I dag skulle det være, så jeg steg på cyklen og afsted.

Jeg har ikke besøgt museet før, så jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle forvente. Jeg må sige, at jeg blev dybt imponeret. Bygningerne, samlingerne, værkerne og parken! Her er noget for alle og mange forskellige oplevelser.

Jeg kom lidt for tidligt, fordi jeg havde glemt, at museet først åbner kl. 11. Så gik jeg en tur i parken, hvor der er mange sjove værker. Et eldorado for familier med børn, og jeg tænkte meget på, at her skal Liva, Hubert og August med hen. Jeg tror det bliver mit lokale kunstmuseum fra nu af.

I dag gik jeg forbi Tal R udstillingen og igennem den store flotte franske samling og videre til Herskabshjemmet og den danske samling. Kunstnere som Vilhelm Hammershøi, L. A. Ring, Johannes Larsen  og Theodor Phillipsen er dominerende i den danske samling. Jeg  fik bare et overblik i dag, så jeg skal tilbage igen og igen. Det kan jeg mærke.

Selve  historien om, hvordan Wilhelm og Henny Hansen har opbygget samlingen og skænket den til staten er også ret fantastisk. Den fortælles i plancher i et rum ved slutningen af den danske samling.

Jeg glæder mig til næste besøg.