Min corona trøst

En opfordring her fra Lyngby – og fra Københavner Otium. Find jer en corona trøst! Og nyd det i stedet for at blive corona deprimeret.

Ja, corona har jo også spoleret min drøm om masser af museumsbesøg og koncertbesøg her i København, efter at jeg er flyttet hertil. Men en ting er sikkert, det er jo ikke rigtig nogens skyld, så det nytter ikke at brokke sig. Og der skal nok komme gode tider igen. Det handler nu bare om at passe på ikke at blive smittet.

Som mange fandt en trøst i at synge sammen under nedlukningen i marts, så fandt jeg dengang  trøst i at følge Hope@Home på ARTE’s app. Det er den britiske violinist Daniel Hope, som bor i Berlin, der har gjort sin dagligstue til en daglig fest af musik og glæde. Han inviterer solister hjem og spiller sammen med dem og lader dem spille og synge. Nu sender han igen under den anden nedlukning i Tyskland og kalder programmet Hope@Home Next Generation, fordi han hovedsageligt inviterer unge musikere – men han inviterer også free-lance musikere, som jo har svært ved at komme ud at optræde lige nu.

Hver aften kl. 19 kan man helt gratis tune in i Daniel Hope’s stue og få en musikalsk underholdning af meget høj kvalitet og i en rigtig god stemning. Daniel Hope er bare så sympatisk en fyr. Jeg kan ikke opfordre nok til at følge Hope@Home.

Man kan føle, at musikerne elsker at kunne udføre deres musik og at møde andre musikere.

I aften har jeg set Sarah Willis, som er hornist i Berliner Philharmonikerne, sammen med hendes elev, den unge kvindelige hornist fra Sydkorea, Haeree Yoo. Sarah Willis er kendt som en enestående musikformidler, og der var hun også i aften. Det var virkelig en underholdende aften, som sluttede med jazz-klassikeren Take Five for to horn og 1 violin 🙂

Der spilles rigtig mange forskellige genrer musik, og kvaliteten er altid høj.

Jeg kan ikke anbefale det stærkt nok – prøv lige at se det!  Her er link til Artes Hope@Home

https://www.arte.tv/en/videos/100560-013-A/hope-home-next-generation/

(billederne har jeg taget fra mit TV, for jeg streamer og bruger apple TV, så det kommer på TV’et.)

Sarah Willis fortæller om at spille på horn
Daniel Hope, som inviterer musikere hjem i sin stue under den anden lockdown i Tyskland
Sarah Willis og hendes dygtige elev spiller sammen