Mandag er Livas dag

Der er jo blevet givet lempelser med hensyn til at bedsteforældre kan se deres børnebørn og endda give og få krammere. Så jeg vover nu at se mine børn og børnebørn jævnligt.

Liva er ikke i dagpleje om mandagen, så det er blevet Farmor og Liva dag. Jeg tager S-toget, hvor der endnu er god plads, fx til Hovedbanegården eller som i går Østerport station og går det sidste stykke til Margretheholmsvej på Christianshavn. Så får jeg også mit motionsbehov dækket. Fra Østerport er det 4 km langs vandet det meste af vejen. En flot tur. Når jeg skal hjem bliver jeg kørt. Måske skal jeg til at prøve at have cyklen med i S-toget og cykle fra Østerport. Så skal jeg bare undgå myldretiden hjem.

I går var jeg med Liva på legepladsen. Der er et par stykker i nærheden af, hvor de bor. I hverdagene er der næsten ikke andre børn, så dermed er smittefaren også lille.

Liva er nu 1 år og 3 måneder, og hun begynder at sige nogle få ord. Det er også tydeligt at hun forstår, hvad vi siger til hende og at hun også selv fortæller noget med et sprog, hun nu har. Bl.a. kan hun sige gyng’ og hun elsker at gynge, så det var attraktionen i går. Livas mor havde sørget for kaffe og kage til farmor og rugbrødsmadder og vand til Liva, så vi havde også en lille spisepause.

Da det blev regnvejr, gik vi hjem i tørvejr. Her legede vi med sæbebobler, puslespil, pusleklodser, læste bøger, boldbadekar (det var kun Liva, der var i boldbad – farmor jonglerede 😀). Til sidste såede vi karse, som vi nu skal følge, når det spirer frem. Efter en dejlig aftensmad sammen med familien kørte Robert mig hjem.

Det er godt at ses en gang om ugen og være sammen med børnebørnene, så vi lærer hinanden at kende. Det er også dejligt at følge familiens hverdag. Vi skal også til at have noget igang med Hubert, når det kan komme til at passe.

Jeg har fået lov til at sætte et par billeder af Liva på, som jeg tog på legepladserne i går.