Københavns tårne vendt på hovedet

Det er ganske vist et par år siden skulpturen blev afsløret, og det kan jeg da også godt huske. Men det var først forleden dag, da der var 10 minutter til næste bus ved Gammel Strand og jeg gik videre til Børsen, at jeg fik øje på den. Den er da ret sjov. Jeg kan se i nogle anmeldelser, at den ikke er lige populær hos alle, og at kunstneren bag den, Hans Pauli Olsen ønsker at gøre beskueren nysgerrig, fordi skulpturen er anderledes end man forventer. Det fik han ret i med mig. Jeg blev så nysgerrig, at jeg var nødt til at fotografere den. Efterfølgende har jeg så slået den op og læst lidt om den. Middelbart kan man se, at det er Chr. IV, der står på bunden af Rundetårn, som er vendt på hovedet. Det samme er tårnet på Børsen og Rosenborg, som også er bygget under Chr. IV.

Hvis man vil, kan man læse mange fortolkninger ind i sådan en skulptur. Menneskets størrelse i forhold til bygningerne. Det er vist også vendt på hovedet, både rent konkret, men måske også i overført betydning. Personligt synes jeg det er et sjovt og påhittesomt indslag i by-billedet. Sommetider kan det være godt at vende tingene lidt på hovedet.