Københavns Museum og plan B

Her i ugen har grandfætter Flemming været på besøg. Ca. 1 gang om måneden mødes vi og slægtsforsker sammen i 2-3 dage. Vi har også fået arbejdet godt denne gang. Fredag skulle det nye Københavns Museum åbne, og det besluttede vi, at vi ville prøve at være med til. Om formiddagen mødtes vi på Det kgl. Bibliotek og søgte i Media Stream, hvor man kan søge i alle gamle aviser. Guf-guf!

Museet skulle åbne kl. 15, og vi tænkte at vi ikke behøvede at være med helt fra begyndelsen, så vi nød en god burger og en dejlig øl på Riz Raz, inden vi gik videre til Københavns Museum i Stormgade. Men GODAW DO! der var en mega lang kø udenfor museet, så det kunne vi godt opgive. Det var nu nok også at forvente, at mange københavnere havde lyst til at deltage i åbningen af det nye museum, som fortæller historien om deres by …øh.. vores by. Der var dog en lille udstilling udenfor, arrangeret af Københavns Beredskab, som viste gamle køretøjer frem, og der var brandmænd i historiske uniformer. En lille ting på fotoet af brandmanden afslører, at vi er i nutiden. Kan I få øje på den?

Nå! vi måtte finde en plan B, for det var koldt udenfor. Nationalmuseet ligger jo lige ved siden af, så vi besluttede at gå derind.

Først så vi udstillingen Tyskland – dvs. jeg genså den. Det er en stor udstilling, som kan være lidt svær at omfatte som besøgende. Det er helt afgørende, at man tager det lille teksthæfte med, ellers får man nærmest ingen oplysning om de udstillede genstande. Og det er nødvendigt at få oplysning om dem for at få udbytte af udstillingen. Egentlig bør man købe den store og meget roste bog Tyskland af Neil MacGregor for at få fuldt udbytte af udstillingen. Man kan købe den til 100 kr. mens udstillingen løber – køb den og se udstillingen en gang til!

Efter at vi havde set Tyskland udstillingen, gik vi til udstillingsafsnittet Danmarkshistorier 1660-2000. Den var rigtig interessant. Hverdagsbilleder gennem 3500 år. Vi begyndte i nutiden og bevægede os tilbage i historien. På vores tur var vi både en tur i Daells Varehus og i en stue fra 1970’erne. Men selvfølgelig også omkring 1920’erne, 30’erne, osv. ledsaget af tidens musik. Vi nåede dog kun omkring slutningen af 1700-tallet inden det lød i højttaleren, at museet var ved at lukke. Så der er mere, der skal ses på et senere besøg.

1 tanke om “Københavns Museum og plan B”

Der er lukket for kommentarer.