Kirsten i Kongens Lyngby

Nu skriver jeg ganske vist, at jeg er flyttet til København. Det passer jo ikke helt. Som I kan se på billedet, jeg har taget på Lyngby Hovedgade, så er der 10 km til København. Så jeg er næsten flyttet til København. Få meter herfra er skiltet, hvor der står Storkøbenhavn, og der er 20-30 min med offentlig transport, alt efter om det er S-tog eller bus. Bussen har jeg forøvrigt lige om hjørnet. Og så kan man godt cykle til Østerbro på 30 min., hvis man tager den direkte vej.

Men jeg er altså helt korrekt flyttet til Kongens Lyngby. Det var lidt et tilfælde, men alligevel ikke. Jeg havde kig på Lyngby, da min pensionskasse har lejligheder der, som jeg var skrevet op til. Jeg var dog ikke heldig at få nogle af de ellers rigtig mange tilbud, der kom i min mailboks. Her kan jeg lige indskyde, at står man for at skulle flytte til København, så skal man søge ad flere spor. Og mange af de net-boligportaler, der findes, de gør ikke ret meget andet end at tjene penge på ens medlemsskab. Det ser lovende ud, men der kommer ikke noget ud af det. Nå, jeg kom dog så langt med pensionskassens lejligheder, at jeg skulle over at se en af dem. Jeg fik den som sagt ikke, men jeg fik et indtryk af, hvor Lyngby var, og hvor lang turen fra København H var.

Den ene af mine sønner, Ronni,  var mere bekymret end jeg, om jeg skulle finde noget at bo i, når køberen af min lejlighed i Aalborg skulle overtage til 1. august sidste år. Så i maj måned skubbede han noget til mig, og det er jeg meget taknemmelig for. Han sagde også: Den Blå Avis. Nå! tænkte jeg – kan man få en lejlighed via DBA. Han søgte ihærdigt for mig og fandt også en lejlighed, der passede til min pengepung. Det var så en andelslejlighed. Uha! tænkte jeg, dem skal man da passe på med at købe. Men Ronni var vedholdende. Han bad om papirer og kiggede dem grundigt igennem – han er uddannet i økonomi på CBS, så jeg stoler fuldt og helt på ham. Han mente ikke, der var noget at være bange for, men han sagde, at vi skulle have en uvildig til at gennemgå det. Jeg bad min bankrådgiver gå foreningens regnskaber igennem, og han sagde god for det. Det var så heldigt, at jeg kunne købe andelen uden at skulle låne penge, da jeg fik et ret stort overskud af min lejlighed i Aalborg. Det var også en helt speciel dejlig lejlighed med en gigantisk udsigt ud over hele byen.

Da jeg skulle med min niece og Ronni til Elton John koncert i maj, passede det med, at jeg kunne se lejligheden. Jeg var ikke umiddelbart begejstret efter at have set den, det må jeg indrømme. Ikke at der direkte var noget i vejen med den. Men badeværelset var sådan et Københavnerbadeværelse – dog et større af slagsen –  med håndbruser koblet til armaturet ved håndvasken og ingen bruseniche. Det var jeg jo nok forberedt på, at sådan kunne det blive, men sådan lige at se det, var åbenbart lidt negativt. Men tanken om, at jeg nu måske kunne få vished om, at der var et sted at flytte hen, gjorde at jeg blev mere og mere positivt stemt overfor lejligheden. Alt gik i orden, og som I nok har gættet, endte det med, at jeg købte lejligheden. En gang maling i hele lejligheden gjorde, at den stod helt anderledes, da jeg skulle flytte ind. Og det med badeværelset er overhovedet ikke noget problem, det fungerer fint.

Så nu er jeg bare rigtig glad for at bo her i Kongens Lyngby. Jeg har meldt mig ind i den lokale afdeling af Slægt Danmark og jeg går i Fitness World to gange om ugen. Jeg kan hurtigt tage ind til København og deltage i forskellige arrangementer. Har fx meldt mig til rundvisning i Folketinget og skal i Det Kongelige Teater og se Mutter Courage, når den kommer op. Skal også til koncert i DR koncertsalen i marts måned.

Med Gentofte sø, Bagsværd Sø, Marienborg Kirkegård (som er præmieret), Sorgenfri Slotspark, Sophienholm, Bernstorff Slot, Dyrehaven osv. lige her i nabolaget, så er der masser af grønne områder og gode muligheder for at komme ud i naturen og få nogle gode lange gåture.

Udover det, så er Lyngby Hovedgade jo et shoppingmekka. Ikke beregnet på en efterløn, men man kan jo begrænse sig, og der er i hvert fald muligheder for at købe næste alt. Der er et kæmpe udvalg af butikker her i byen.

Så det føles som det helt rigtige sted, jeg er landet.