Kaj Munk’s Ordet den 5. april

Den 5. april kan man streame forestillingen Ordet fra Folketeatret. Det er jo Kaj Munks skuespil, som vi nok allesammen har fået gennemgået i skolen.

Jeg havde en periode, hvor jeg var meget optaget af Kaj Munk i mine unge år. Mine forældre var så søde, så vi på en tur til familiebesøg i Sønderjylland tog omkring Vedersø og så kirken og Kaj Munks grav, en meget stor oplevelse for mig. Det var før præstegården blev til museum – det har jeg til gode endnu.

Det er et stærkt skuespil, som jo handler om at tro så meget på, at den døde kan vækkes til live, at det sker. Sådan er virkeligheden desværre ikke, men vi kan drømme om, at den ville være det.

Forestillingen, som jeg helst havde set inde på teatret, er stjernebesat, og jeg skal i al fald se med på streaming. Se mere på videoen herunder.