Glædelig jul fra Københavner Otium 🎅🎄

Tænk, det er allerede min tredje jul, efter jeg flyttede til hovedstaden.

I år er jo ligesom sidste år noget anderledes med bekymring og trussel omkring pandemien. Vi har hidtil undgået det og håber det bliver ved 🙏. I går måtte lille Hubert testes, fordi to pædagoger fra hans stue i vuggestuen var blevet testet positive. I dag kom det dejlige svar, at Hubert ikke var smittet. Det var ret afgørende lige her op til jul, om han var smittet eller ej, for så kunne vi jo ikke være sammen juleaften.

Begge de store børnebørn er holdt hjemme fra vuggestuen, fordi der er smitte. Så jeg har hjulpet lidt til begge steder. I dag var det hos Hubert, da hans far havde et vigtig møde på arbejde og mor, der arbejder som læge, også er nødvendig på hospitalet. For at være fornuftig og undgå den offentlige trafik valgte jeg at cykle til Nordhavn. Det var lidt det kolde sus, for der er frostgrader i luften. Men godt klædt på og i bevægelse får man jo varmen.

Hubert og jeg havde en hyggelig times tid, mens far holdt møde, og bagefter kom Hubert i klapvognen og så kørte jeg ham “til lur” som det hedder. Vi gik heller ikke længe, inden han faldt i søvn. Jeg tog lige en ekstra tur nede ved den gamle Frihavn, som ligger lige der, hvor Ronni og Anne Cathrine bor. Det er sådan et hyggeligt og spændende sted at gå tur. Det er selvfølgelig ikke som i Osvald Helmuths den gamle vise “Ved havnen”, men der ligger da stadig nogle store skibe dernede. Vil du se en film fra Frihavnen år 1959, så kan du klikke her.

Som jeg plejer kommer jeg også denne gang med lidt billedmateriale fra min dag som “flyvende farmor”.

Til slut vil jeg ønske alle en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår fra Københavner Otium.