Fodtur til Øregaard Museum

Nu er det vist ved at være tid til at komme lidt ud verden og se lidt på kultur igen – tænkte jeg i dag.

Jeg har længe ønsket at få besøgt Øregaard Museum og se, hvad det egentlig er. Lige nu har de en udstilling med museets egen samling gennem 100 år. Herfra hvor verden går er udstillingens titel. Det syntes jeg lød interessant nok til, at jeg skulle se den.

Museet ligger i Hellerup, og da vejret var godt, besluttede jeg at gå derned. Det var en rigtig dejlig og frisk tur, snevejret var overstået, og solen tittede frem.

Inde på museet var de rigtig glade for at få gæster. Det var tydeligt. Vi var nok et sted mellem 4 og 10 i den periode, jeg var der, og det var rigtig dejligt at komme ud og få noget kultur igen.

Museet var oprindeligt landsted for familien Søbotker. Johannes Søbotker (1777-1854) var storkøbmand og skibsreder og tjente penge på sukkerimport. Bygningerne har senere været ejet af flere personer, men fra 1917 af Gentofte Kommune. Kommunen fik en privatsamling forærende i 1920, og den blev så placeret på Ørgaard. Værkerne i samlingen, som omfatter både malerier og kunsthåndværk, har på den ene eller anden måde tilknytning til lokaliteten. Det kan være motivet, eller det kan være kunstneren, som stammer fra området.

Jeg nød den lille rundtur på museet, som i den aktuelle udstilling også præsenterede film fra begyndelsen af 1900-tallets København, hvor optagelser fra bylivet giver et indtryk at trafik og menneskeliv. Også nogle dejlige malerier af Paul Fischer viser bl.a., hvordan folk gik klædt på det tidspunkt. Det er altid interessant og sjovt at se gamle filmoptagelser.

Da jeg skulle hjem igen, valgte jeg at gå til Hellerup station. Her tog jeg bussen hjem igen.