Besøg på Sophienholm

Det er så nemt lige at springe på cyklen og tage en tur til Sophienholm – det varer vel et kvarter herhjemmefra. Så i onsdags, da jeg havde været til tandlæge – ny tandlæge i Lyngby – besluttede jeg, at jeg godt ville se udstillingen, de har nu. Den hedder Spor af Niels Bohr og handler om, hvordan videnskab har påvirket kunsten og omvendt. Og det centrale var, at der altid skal være plads til at undres og tvivle og at acceptere, at man ikke altid kan forstå alting. Der er sat forskellige citater op på væggen, mange af dem af Niels Bohr.

Der var mange forskellige bud på sporene af Bohr og videnskaben. Mine favoritter var Willumsens og Scharffs portrætter af videnskabsmænd samt en skulptur/mobile, hvor tilfældighedsprincippet dannede en lyd, når nogle stålelementer slog sammen og klang som klokker. Den var godt fundet på og var næsten som en slags meditation at kigge på.

Udstillingen slutter i morgen den 7. august. Så det er i dag og i morgen, hvis I vil se den.

Efter udstillingen gik jeg en tur langs søbredden og nød det skønne landskab.

I forbindelse med besøget så jeg, at der på søndag den 7. august er Bellman dag på Sophienholm. Hvis vejret er godt, er det udendørs og det er gratis. Så det tror jeg også, jeg tager ud og ser.

 

Skriv din kommentar her ✏️