Besøg på Rigsarkivet

I dag var jeg igen en tur på rigsarkivet. Denne gang for at søge både om Harry og om min oldefar.

Rigsarkivets læsesal er flyttet fra Proviantgården til Den sorte Diamant, så det var et nyt sted, jeg skulle finde frem til i dag. Det lykkedes dog ret hurtigt, og rutinerne er de samme. Udfyld en seddel med oplysninger om de materialer, du har bestilt, og kun éen æske på bordet ad gangen. Det er altid meget spændende at få sådan en dynge arkivalier udleveret.

Der var desværre ingen gevinst på Hans Peter, min oldefar. Jeg havde ud fra notater i hans lægdsrulle bestilt materialer om udeblevne sømænd. For han var på søen med søfartsbog allerede som 16 årig, og han var ikke mødt op til session, da han havde været i udlandet på det tidspunkt. Der er henvist til en attest i lægdsrullen, men desværre var der ikke nogen, der stod Hans Peter på. Jeg går videre med at søge – der må være noget, som dokumenterer hans tid på søen og de syv have 🙂

Derimod var der en lille gevinst med Harry. Der var et registerkort for hans anmeldelse af varemærke for hans radioteknikerfirma. Og måske herpå oplysninger til at søge hans originale skits til logo, som han sikkert selv har tegnet.

På vejen til Diamanten hilste jeg lige på Søren Kierkegård, som sidder inde i Bibliotekshaven. Her er også et billedet af haven med Christiansborg i baggrunden. Det er virkelig hjertet af København, synes jeg. Jeg tog også nogle billeder ved Den sorte Diamant, Det kongelige Bibliotek. Det er så flot en bygning, og her vil jeg nok komme mange gange fremover.

Læg mærke til billedet af den lille havfrue. Hun står ved Den sorte Diamant. Og det er jo ikke den kendte Lille Havfrue, men Anne Marie Carl-Nielsens Havfrue.