Bertha Wegmann på Den Hirschsprungske Samling

I onsdags var jeg inde og se udstillingen Bertha Wegmann. At male på mange sprog på Den Hirschsprungske Samling. Det var godt nok en flot oplevelse. Så mange skønne malerier og præsenteret på en overskuelig og logisk kronologisk måde.

Man følger kunstneren og de mennesker, der er omkring hende gennem mange år til hun bliver en aldrende dame. I har sikkert set nogle af billederne, som er brugt i presse sammenhæng. Men det er slet ikke det samme som at stå foran maleriet, hvor man kan se, hvordan hvert penselstrøg er lagt. Så fantastisk at det kan lade sig gøre at male lysets gennemstrømning i stof og rum på denne måde.

Værkerne og deres høje kvalitet er en ting, en anden ting er, at vi som publikum også for den biografiske fortælling om kunstneren. Det kan jeg rigtig godt lide.

Som sædvanligt har jeg taget nogle billeder, der viser udstillingens forskellige perioder – og kunstneres forskellige genrer. Hun maler nemlig både portrætter, blomster og landskaber. Hun var selv lidt træt af at male portrætter, men det var også der, pengene var. Hun var nu også god til det, så jeg kan godt forstå, at man gerne ville have et portræt malet af hende.

Jeg kan varmt anbefale at gå ind og se udstillingen. Her kommer et tip: Gå ind på Den Hirschsprungske Samlings hjemmeside og se filmen om Bertha Wegman. Den er god at have set inden, og filmen i kælderen ved garderoben bliver desværre lydmæssigt forstyrret af forbipasserende. Link til hjemmesiden, hvor der også er meget anden god info, er her.