💭 Noget om bobler 💭 og om at komme ud af boblen… altså kun digitalt 💭

Kan I huske Halfdan Rasmussens vers om Tyggegummikongen Bobbel, der sidder i sin gummipoppel? Jeg læste det for nylig for Hubert fra den skønne bog med Halfdan Rasmussens sjove og finurlige vers.

Tyggegummiboblen kunne måske være sjov at være i – men jeg vil heller ikke klage over min bobbel. Jeg har de nærmeste i boblen, mine børn, svigerbørn og børnebørn og min ex, som jo er Farfar og modigt tager turen til København, når der er fødselsdag og højtider. Det er helt fint, og jeg kunne ikke forestille mig en anden boble.

Det kan dog være rart en gang imellem at gøre en lille udflugt ud af boblen. Om end den kun er digital, så adspreder det alligevel og er der noget vi har lært i denne tid, så er det vel, at kontakt via skærmen også kan være en god kontakt. For den nye generation er det i øvrigt helt naturligt. Da jeg besøgte Hubert og hans forældre forleden, bad han om at snakke med Liva. Og Face Time er et helt naturligt ord i Livas og Huberts ordforråd. Hvor var det sjovt at se de to små “snakke” på Face Time. De var så begejstrede for at se hinanden. Og de hygger sig også gevaldigt, når de er sammen i den virkelige verden.

Men tilbage til Farmors udflugter ud af boblen. Digitalt, altså. I søndags skulle jeg have haft 5 studenterkammerater fra Aalborg på besøg. Det var os seks, som var en fast klike dengang i 1973-76 på Aalborghus Statsgymnasium. Vi syntes vi ikke, at vi ville mødes endnu af hensyn til corona smittefare. Vi mødes ellers to gange om året og sørger for at få verdensituationen ordnet og ikke mindst høre om, hvordan vi går og har det hver især. Det er meget givende at have sådan et forum. Det går ikke så meget på gamle minder – det kan mere være snak om forskellige udfordringer, der følger med der hvor vi er i vores liv lige nu. Aldersmæssigt har vi jo alt til fælles og kan derfor sparre meget med hinanden. Interessemæssigt er vi forskellige og kan inspirere hinanden. Det ville vi ikke undvære, så vi bestemte at mødes på Skype. Det var vældig hyggeligt og lidt overraskende, at det alligevel var så nærværende. Snakken gik, som den plejede, og vi besluttede, at vi ville mødes igen inden så længe. Så må vi vente til vi er blevet vaccineret mod corona med at mødes her i Lyngby. Hvor jeg glæder mig til at se dem her, forhåbentlig til efteråret.

En anden slags udflugter gør jeg helt alene. Jeg har købt mig en rigtig god motionscykel. For at få motion, selvfølgelig. Men når der nu er muligheden for at få lidt ekstra fornøjelse ud af det, hvorfor så ikke bruge det? Displayet kan sluttes til en app, som hedder Iconsole+, som overtager styringen af displayet og belastningerne. Med app’en kan man tilrettelægge en tur hvor som helst i verden via google map eller apple map. Så jeg har for nylig været en tur i Berlin, i London og senest i Normandiet. I Berlin var det kendte veje gennem byen, men i London og Normandiet var jeg ikke kendt. En opfordring fra min Facebook ven Lili bragte mig dertil. Så har jeg også været lidt tilbage i Nordjylland og køre ad både kendte og ukendte veje. Hele verden åbner sig på den måde, uden at det koster andet end en gang god motion og sved på panden. Win-win 😀

En tredje udflugt ud af boblen er at jeg læser bøger. Det har jeg nu altid gjort. Men nu har jeg fået en læse-partner. Min veninde Ann fra Aalborg og jeg har en lille bogklub, hvor vi læser samme bog og en gang om måneden mødes vi på Face Time og diskuterer bogen. I kender sikkert fornemmelsen, når man har læst en rigtig god bog og har brug for at snakke om den. Det er rigtig godt. En anden god ting ved bogklubben er, at vi jo inspirerer hinanden til at læse bøger, som vi måske ikke selv var kommet på. Vi har lige læst Margrethe I af Annelise Marstrand Jørgensen. Den levede helt op til forventningerne efter at have se de fornemme anmeldelser. Vi har også læst Jørgen Leths digtsamling Det bliver ikke væk. Nu skal vi læse den nye bog af Jesper Wung-Sung Kvinde set fra ryggen om maleren Vilhelm Hammershøis kone Ida. Den ligger vist nok i min postkasse nu, for DAO har været med den i nat, har de skrevet. Jeg glæder mig til at komme i gang med den.

Men tro ikke, at jeg ikke glæder mig til at komme på museer og til koncert igen. Det gør jeg! Helt vildt!